Tukuma 3X3 ielu basketbols 2019

28.maijā startēs 2019.gada sezonas Tukuma jauniešu 3X3 ielu basketbola čempionāts. Jau otro gadu vairākos posmos noskaidrosim Tukuma labākos ielu basketbolistus U11, U14 un U17 vecuma grupās.

Pagājušajā vasarā atjaunojām ielu basketbola tradīciju Tukumā, kopā izspēlējot trīs posmus visas vasaras garumā, kur katrā posmā piedalījās ap 100 jauniešu. Daudziem varbūt nav zināms fakts, bet viens no pirmajiem ielu basketbola pasākumiem Latvijā notika tieši Tukumā – 1994.gadā! Šobrīd 3X3 basketbols no ielu basketbola ir kļuvis par Olimpisko sporta veidu ar plašu spēlētāju un komandu skaitu visā pasaulē.

Šogad turpināsim attīstīt 3X3 basketbola tradīciju Tukumā, palielinot posmu un dalībnieku skaitu. Turnīrs sastāvēs no četriem posmiem, kur katrā posmā noskaidrosim labākos trīs vecuma grupās, kā arī apbalvosim visas vasaras labākās komandas savu grupu kopvērtējumā.

Turpināsim pērn iesākto, un arī šogad katrā komandā būs jāspēlē vismaz vienai meitenei, tādā veidā dodot iespēju izspēlēties meitenēm un arī piesaistot pēc iespējas vairāk bērnus un jauniešus.

Daudzi uzdod jautājumus par to, kāpēc netiek izspēlēta arī pieaugušo grupa. Mūsu organizētā ielu basketbola mērķis ir piesaistīt bērnus un jauniešus, pirmkārt, aktīvam dzīves veidam un sportošanai, kā arī dot iespēju Tukuma un Tukuma apkārtnes jaunajiem basketbolistiem un basketbolistēm sacensties savā starpā pēc 3X3 noteikumiem visas vasaras garumā. Mūsu organizācijas plānos nākotnē noteikti ietilpst šī pasākuma mēroga paplašināšana, kas tam augot, noteikti izvirtīsies plašāks -ar vairāk dalībniekiem un vecuma grupām! Kā vēl viens priekšnosacījums tam, lai pasākums augtu, ir kopā ar Tukuma novada pašvaldību plānotā jaunā, kvalitatīvā āra basketbola laukuma izveide, kur būtu gan kvalitatīvs segums un pats svarīgākais – vairāk grozu.

Pasākums visiem dalībniekiem ir bez maksas, pateicoties mūsu atbalstītājiem – Tukuma novada Domei, “TU Food”, “Rīgas dzirnavnieks”, “ISBS”, un basketbola veikalam “Pro Basketbal”.

    Leave Your Comment Here