LBL3 sezonas priekšvakarā!

Ielu 3X3 basketbola vasara ir noslēgusies, un pavisam tuvu jau ir 2019. / 2020. gada lielā basketbola sezona. Arī šogad Tukuma Basketbola skola turpinās startēt LBL3 turnīrā. Komanda jau no Augusta vidus ir uzsākusi gatavošanos sezonai, kura sāksies šī gada Oktobrī.

Iepriekšējā gadā Tukuma pilsēta atgriezās Latvijas basketbola līgu apritē pēc daudzu gadu pārtraukuma, kad tukumnieki vēl LBL pirmajā ērā cīnījās ar leģendārām ASK/Brocēni un Bonus komandām. Debijas sezona LBL3 izvērtās gara, aizraujoša un beigās veiksmīga – tika izcīnītas bronzas medaļas, spraigā trīs spēļu sērijā pārspējot BK Salacgrīva. Tomēr lielākais panākums pirmajā sezonā bija laba līmeņa basketbola atgriešanās Tukumā, kur jaunuzceltajā Tukuma Sporta hallē katra spēle savu līdzjutēju priekšā bija īpaša!

Jaunajā sezonā turpināsim priecēt atbalstītājus ar spraigām un aizraujošām spēlēm pret dažādām Latvijas pilsētu komandām. Sastāvs joprojām tiks veidots no labākajiem vietējiem Tukuma spēlētajiem un perspektīvākajiem Tukuma Sporta skolas audzēkņiem.

Komandas sastāvs no iepriekšējā gada saglabāsies nemainīgs, komandā turpinās spēlēt visi iepriekšējās sezonas līderi. Diemžēl ceļa krustenisko saišu plīsuma dēļ, sezona ies garām vienam no pagājušā gada labākajiem un lietderīgākajiem spēlētajiem – Andrim Feldmanim. No Tukuma Sporta skolas audzēkņiem sastāvam pievienojies Rihards Zariņš, kurš sastādīs konkurenci pārējiem jaunajiem spēlētajiem. Vēl divi papildinājumi ir Tukuma Sporta skolas audzēkņi – uzbrucējs Roberts Aizpurs un centra spēlētājs Ingvars Lerhs, kurš savas basketbola karjeras laikā ir spēlējis LBL komandas “Latvijas Universitāte” sastāvā un noteikti būs labs papildinājums zem groziem. Komandas galvenais treneris arī šajā sezonā būs Sandis Poga.

Iepriekšējās sezonas bronzas medaļa uzstādīja augstu latiņu šī gada komandas mērķiem, līdz ar ko šīs sezonas mērķis ir atkārtot vai pat pārspēt iepriekšējā gada rezultātu, atvedot mūsu līdzjutējiem uz Tukumu basketbola sezonas svarīgākās playoff spēles un, iespējams, arī finālu! Klubs noteikti turpinās strādāt pie tā, lai uzlabotu un padarītu mājas spēles par lielisku izklaides vietu, kur pavadīt laiku ar draugiem un ģimeni, baudot emocijām bagātas basketbola spēles.

Šajā sezonā visas LBL3 komandas pēc reģionālā principa tiks sadalītas Austrumu un Rietumu konferencēs. Basketbola Skola Tukums pārstāvēs Rietumu konferenci kopā ar komandām no Jaunpils, Talsiem, Iecavas, Jūrmalas, Jelgavas, Bauskas, Salaspils, un četrām Rīgas komandām – Eastball, Pārdaugava, BS Rīga, Jugla. Pamatturnīra noslēgumā cīņu par čempiona titulu turpinās katras konferences labākās astoņas komandas, kuras tad savā starpā izspēlēs playoff turnīru.

Galvenie atbalstītāji arī šajā sezonā būs Tukuma novada pašvaldība un Tukuma Sporta skola, atbalstīt mūs turpinās arī Rīgas Dzirnavnieks un Partner Broker. Tehniskais un inventāra atbalsts no labākā basketbola veikala Latvijā – ProBasketball. Visa informācija par komandu, gaidāmām spēlēm un rezultātiem atrodama www.bstukums.lv vai komandas Facebook lapā @tukumabasketbols.

    Leave Your Comment Here