Tukuma basketbols 2019.gadā

Tuvojoties gadu mijai, ierasts atskatīties uz iepriekšējā gadā paveikto, tad nu arī mazliet par to, kā mums ir gājis un ko esam izdarījuši 2019. gadā!

Pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē piedalījāmies Latvijas Nacionālajā čempionātā, startējām LBL3 turnīrā un uzreiz spējām izcīnīt bronzas godalgu. Pirmais gads šajā kompānijā, un neticami daudz gūtu pozitīvu emociju. Mums ir izdevies jau pirmajā gadā radīt komandu, kurai vēlēsies pievienoties ikviens Tukuma jaunais basketbolists. To viņi apliecina jau šobrīd, nākot kuplā skaitā uz kluba mājas spēlēm arī jaunajā sezonā. Šajā sezonā komandas sastāvā ir vairāki Tukuma jaunie basketbolisti, kuri sekmīgi sevi apliecina un krāj neatsveramu pieredzi vīriešu basketbolā. Otra nozīmīgā lieta – ar šo komandu un spēlēšanu LBL3 atdzīvinājām basketbolu Tukumā augstākā līmenī, startējot ar saviem spēlētājiem un pašaizliedzīgi cīnoties ar jebkuru pretinieku. Ar šīm spēlēm esam radījuši interesi par vietējo basketbolu, kas vienlaicīgi ir arī laba laika pavadīšanas iespēja, apmeklējot mūsu mājas spēles Tukuma Sporta hallē!

Jauniešu komandas aizvadītājā sezonā piedalījās LJBL, BBBL un dažādos mazākos turnīros gan Latvijā, gan ārpus tās, turpinot krāt vajadzīgo pieredzi un spēļu skaitu, lai pēc iespējas ātrāk jau varētu veikt pāreju uz pieaugušo basketbolu. Kā jau jaunatnes sportā – sekmes mainīgas. Tomēr svarīgāks par visu ir nerimstošs process, kurā bērni atrodas un progresē. Šajā gadā tika izveidota jauniešu komanda, kura 2019./20. gada sezonu aizvadīs Engures novada čempionātā vīriešiem, un kuras kodolu veido U17 puišu komanda. Tas būs pirmais pakāpiens pārejai uz lielo vīru basketbolu.

Mēs vēl joprojām turpinām organizēt vietēja mēroga sacensības. Aizvadītajā gadā Tukumā notika pieci BBBL (Baltic Boys Basketball League) posmi, kuri pulcēja daudz komandu no apkārtējā Austrumeiropas reģiona. Mēs turpinājām organizēt un attīstīt 3X3 ielu basketbolu, visas vasaras garumā organizējot četrus 3X3 posmus Tukuma jauniešiem. Pēdējais jau no tiem bija tik kupli apmeklēts, ka vietējie laukumi mums sāk kļūt lēnām par šauru šādu pasākumu noorganizēšanai. Ļoti ceram, ka 2020. gadā pēc mūsu iniciatīvas un Tukuma Domes atbalsta, taps paredzētais Kristapa Porziņģa āra basketbola laukums, kurš dos mums jaunu mājvietu un izrāvienu 3X3 basketbola turnīriem.

Šogad mūsu pieaugušo komanda piedalījās neoficiālajā Latvijas 3X3 basketbola čempionātā Ghetto Basket, kur vairāk kā 100 komandu konkurencē kopvērtējumā ieņēma 3. vietu. 2020.gada vasarā plānots startēt ar pieaugušo un vairākām jauniešu komandām, uzstādot vēl lielākus mērķus.

Nevaram arī izlaist ierasto “paldies” sadaļu! Tukuma basketbola attīstība nebūtu iedomājama bez Tukuma pašvaldības atbalsta, kā arī milzīgu lomu spēlē lieliska savstarpēja sadarbība ar Tukuma Sporta skolu, kas ir liels atbalsts un dzinulis sporta veida izaugsmei. Paldies arī daudzajiem privātajiem atbalstītājiem, tos Jūs redzat uz mūsu pasākumu afišām, mūsu iesildīšanās krekliem un citur. Katrs atbalsts mums ir svarīgs, un mēs to novērtējam! 2020. gadā kopā turpināsim celt Tukuma basketbolu un nest Tukuma vārdu visā Latvijā ar lepnumu!

    Leave Your Comment Here