Basketbola svētki Tukumā!

“Basketbola svētki Tukumā” – nekā savādāk piektdien (17.septembrī) Tukumā notikušo Latvijas Basketbola Užavas kausa atklāšanas spēli nevar raksturot. Jau ienākot zālē bija jūtama “elektrizēta” atmosfērā, kas bija kā priekšvēstnesis labām emocijām gan basketbola laukumā, gan ārpus tā. 

Pasākums tika uzsākts ar uzrunu no Latvijas Basketbola Savienības prezidenta Raimonda Vējoņa, Tukuma novada pašvaldības vadītāja Gundara Važas un Latvijas basketbola izlases leģendas Kristapa Janičenoka, kam sekoja spēlētāju izsaukšana laukumā un kora izpildīta valsts himna. Viss bija gatavs spēlei!

Saldus komanda uz spēli ieradās kā lieli favorīti, tomēr gan mājas sienas un savi skatītāji, kā arī viss notikums kopumā, bija uzlādējis mūsu komandu, un jau no pirmajām minūtēm tukumnieki parādīja, ka Saldus komandai nekas netiks dots par velti. Spēle ritēja spraigi, augstā tempā, un rezultāts turējās līdzīgs, puslaikā ejot +3 visiem. Spēles otrais puslaiks iesākās ar viesu izrāvienu, sasniedzot +10, bet, sakārtojot spēli aizsardzībā, tukumnieki ātri tika atpakaļ spēlē un trešo ceturtdaļu noslēdza ar -4. Spēles likteni izšķīra pēdējā ceturtdaļa un Saldus komandas labāka fiziskā kondīcija, kamēr mūsu komandas spēki pēc sīvas cīņas pirmajās trijās ceturtdaļās bija izsīkuši, viesi turpināja turēt augstu tempu. Rezultātā pēdējā ceturtdaļa zaudētā ar 8-27 un gala rezultāts 67:90

Noteikti nevaram aizmirst pateikt paldies tiem, kuri palīdzēja un pielika roku pie tā, lai šis pasākums notiktu. Latvijas Basketbola savienībai un Kristapam Janičenokam par šo iespēju, Tukuma novada domei par atbalstu, Tukuma deju skolai DEMO par priekšnesumiem. Lielu ieguldījumu tajā, lai pasākums varētu būt tieši tāds, kāds tas bija, ienesa Tukuma Kultūras nams un Liene Bēniņa, kura parūpējas gan par scenāriju, gan pasākuma tehnisko nodrošinājumu, un šis ir ļoti labs piemērs, kā novada ietvaros sadarbojoties kultūras un sporta organizācijām, mēs varam radīt lieliskus pasākumus un svētkus tukumniekiem!

    Leave Your Comment Here