Lielais basketbols ir atpakaļ!

Rudens sākums katru gadu ir darbīgs mēnesis. Līdz ar skolas atsākšanos atsākas arī sporta aktivitātes. Izņēmums nav basketbols, sezonai gatavojas gan bērni un jaunieši, kuri startē Latvijas Jaunatnes Basketbola līgā, gan arī pieaugušo komandas.
Sezonai aktīvi gatavojas arī BS Tukums/TSS komanda, kura arī šogad startēs Latvijas otrā spēcīgākā līgā – “Ramirent Nacionālā Līga”, kā arī jau trešo gadu ņems dalību “Užavas Latvijas kausa” izcīņā.
Iepriekšējā sezona iesākās ar lielisku notikumu – “Užavas Latvijas kausa” atklāšanas spēli Tukumā, kas bija grandiozs pasākums ar tiešraidi televīzijā, lielu apmeklētāju skaitu un labu basketbolu līdz pat spēles beigām. 2021/22 gada sezona bija arī komandas pirmā pilnā sezona Latvijas otrajā spēcīgākajā līgā, un sezonas noslēgumā komandā izcīnīja augsto ceturto vietu Rietumu divīzijā. “Playoff” pirmajā kārtā, lai arī uzvarēta atbildes spēle mājās pret VEF Rīga/RSU komandu, tomēr divu spēļu summā tālāk tika Rīgas komanda. Noslēgumā kopumā iegūta 9. vieta Ramirent Nacionālā līgā.
Komanda ir saglabājusi savu spēlētāju kodolu no iepriekšējās sezonas. Joprojām komandas līderi būs Eduards Horeliks, Ingvars Lerhs un Ritvars Kauliņš. No iepriekšējās sezonas pamatsastāva spēlētājiem komandu ir atstājuši Mareks Doroškevis un Rihards Adiņš, kuri ir izlēmuši pārstāvēt savu dzimto BK Jaunpils komandu.
Savukārt, pastiprinājumu galā kā viens no lielākajiem vārdiem jaunpienācēju sarakstā ir Mārtiņš Vīņauds, kurš savas karjeras laikā 2016. gadā izcīnīja Latvijas basketbola čempiona titulu kopā ar Valmieras komandu, pērnajā sezonā bija viens no bronzas medaļas komandas BK Jēkabpils līderiem. Atlētisks spēlētājs ar lielu enerģiju un pašatdevi laukumā, noteikti skatītājiem būs interesanti viņu vērot Tukuma komandas formas tērpā.
Komandu ir papildinājuši arī divi jaunie Tukuma novada basketbolisti. Pievienojies Latvijas U-16 izlases spēlētājs lapmežciemnieks Andrejs Meiers, kurš iepriekšējā sezonā pārstāvēja A.Kraukļa VEF komandu. Otrs papildinājums ir talantīgais kandavnieks Deniss Tropiņš. Bez šiem jauniešiem, komandā paliek arī seši Tukuma Sporta skolas audzēkņi, no kuriem šogad tiek sagaidīts daudz lielāks pienesums komandas rezultāta veidošanā.
Komandas pamata mērķi jau vairākus gadus paliek nemainīgi: joprojām veidojam komandu no vietējiem tukumniekiem un novadniekiem. Šosezon komandu pārstāvēs tikai viens spēlētājs, kuram nav saistība ar Tukuma novadu. Otrs mērķis ir dot iespēju jaunajiem Tukuma basketbolistiem pārbaudīt un pierādīt sevi augsta līmeņa basketbolā, tādā veidā ļaujot jauniešiem progresēt un sasniegt savus dzīves mērķus gan basketbolā, gan ar basketbola palīdzību – izglītībā. Ja runājam par sportiskiem mērķiem, tad pamata uzdevums ir iekļūt “playoff” jeb izslēgšanas spēlēs un tur cīnīties par uzvaru katrā sērijā un spēlē, aizvedot komandu pēc iespējas tālāk.
Aicinām visus atbalstīt mūs un apmeklēt mūsu mājas spēles Tukuma Sporta hallē, kur vienmēr valda lieliska atmosfēra, par kuru rūpējas DJ, tiek organizēti konkursi un balvas apmeklētājiem, un, protams, pāri visam – basketbols, kurā ir iespēja vērot Tukuma labākos basketbolistus un perspektīvākos jaunos basketbolistus.
Sezonas atklāšanas spēle Tukumā notiks 01.oktobrī, kad uzņemsim spēcīgo BK Saldus komandu. Spēles sākums – kā ierasts – 19:00!

    Leave Your Comment Here