Noslēdzam ielu basketbola 2.sezonu!

13.augustā noslēdzām Tukuma 3X3 ielu basketbola sezonu!

Pagājušajā vasarā Basketbola Skola Tukums atjaunoja novārtā atstāto ielu basketbolu Tukumā. Toreiz galvenie mērķi bija, atjaunojot ielu basketbolu Tukumā, parādīt un iepazīstināt Tukuma jaunos basketbolistus ar jaunizveidoto olimpisko sporta veidu, kā arī ir piesaistīt bērnus un jauniešus aktīvam dzīves veidam un sportošanai.

Šogad visas vasaras garumā, spēlējot trīs vecuma grupās (U11,U13,U18), noskaidrojām labākos ielu basketbola spēlētājus. Progress bija redzams visos ar šo pasākumu saistītos virzienos: audzis gan posmu skaits, gan arī komandu skaits, gan arī, salīdzinot ar pagājušo gadu – pieaudzis dalībnieku skaits, katru reizi pasākumā iesaistot vidēji simts bērnu. Acīmredzami augusi arī 3X3 basketbola spēles kvalitāte, un jau šobrīd var redzēt, ka Tukumā aug konkurētspējīgi ielu basketbola spēlētāji ne tikai rajona, bet arī visas Latvijas līmenī. Šī 3X3 basketbola pieredze noteikti palīdzēs jauniešiem kļūt labākiem arī klasiskajā basketbolā.

“Atskatoties uz pirmajām divām Tukuma 3X3 basketbola sezonām, esam izpildījuši savus galvenos mērķus un sasnieguši arī dažus necerētus. Piemēram, vairākos posmos regulāri piedalījušies bērni, kuriem ikdiena nav nekādā veidā saistīta ar basketbolu. Ceram, ka šie 3X3 posmi viņiem būs kā pamudinājums sākt nodarboties ar basketbolu ikdienā vai vismaz izvēlēties kādu no citiem sporta veidiem,” stāsta viens no pasākuma organizatoriem Sandis Poga. “Nākamo gadu mērķos ietilpst šī pasākuma attīstīšana, izveidojot arī 18+ grupu un palielināt posmu skaitu. Tukumā jau šobrīd dzīvo vairāki ļoti labi ielu basketbola spēlētāji, kuri regulāri ar labiem panākumiem brauc sevi apliecināt uz neoficiālo Latvijas ielu basketbola čempionātu – Ghetto Basket Grīziņkalnā un visā Latvijā. Ļoti ceram, ka nākamo sezonu jau varēsim aizvadīt uz jaunā Kristapa Porziņģa basketbola laukuma, kur noteikti būs kvalitatīvāks laukums un ,iespējams, arī vairāk grozu. Šobrīd esošajos basketbola laukumos Lauktehnikā vairāk spēlēt gribētājus uzņemt ir grūti. To pierādīja pēdējais posms, kad dalībnieku skaits tuvojās 150 bērniem, un spēles tika spēlētas līdz pat tumsai. Līdz ar ielu basketbola kustības straujo augšanu, līdzi jāaug arī infrastruktūrai, kas sadarbībā ar Tukuma novada domi un Porziņģu ģimenes fondu, ir jau tapšanas procesā,” turpina S. Poga.

No mūsu puses gribam pateikt lielu paldies visiem palīgiem, kuri katrs, pieliekot roku, ļāva šim pasākumam realizēties. Protams, arī šis pasākums nevarētu notikt bez mūsu galveno atbalstītāju palīdzības. Liels paldies Tukuma Novada PašvaldībaHerkulessProBasketball basketball storeTU FOOD SIA un ISBS!

4.POSMA REZULTĀTI

U-11 GRUPA

1. Belij Krik

2. CSKA

3. Zaļā Mafija

U-14 GRUPA

1. Trakie Tukumnieki

2. Marinētās kurpes

3. Vāverītes

U-18 GRUPA

1. BOGEMA

2. Area 51

3. Maizīte

    Leave Your Comment Here