Ghetto basket superfināls ir klāt!

BS Tukums 3×3 basketbolisti sezonu noslēdz 4. vietā un 29. augustā cīnīsies par tikšanu uz Ņujorku.

Neoficiālajā Latvijas ielu basketbola 3X3 čempionātā amatieru grupā vairāk kā 120 komandu konkurencē Basketbola Skolas Tukums basketbolisti sezonas kopvērtējumā ierindojās augstajā ceturtajā vietā.

Vakar vēlu vakarā noslēdzās pēdējais, četrpadsmitais Ghetto Basket pamatturnīra posms Grīziņkalnā, kur Skandijs/Optibet komanda tomēr spēja tikt tālāk kā Tukuma komanda –  pēdējā brīdī izstumjot Tukuma basketbolistus no kopvērtējuma trijnieka.

Lai tiktu uz Ghetto Basket superfinālu, sezonas kopvērtējumā bija jāierindojas labāko 22. komandu pulkā. Lai to paveiktu, regulāri bija jāpiedalās turnīros Rīgā, kā arī jādodas uz posmiem citās Latvijas pilsētās, pa reizei viesojoties Ogrē, Daugavpilī, Ventspilī, Krāslavā, Cēsīs, Rēzeknē un Alūksnē. Lai nodrošinātu vietu superfinālā, turnīros bija jāstartē regulāri un jārāda stabils sniegums.

Uzkrājot pieredzi sezonas sākumā, sezonas vidusdaļā BS Tukums sportisti kļuva par bīstamu pretinieku ikvienai komandai, regulāri aizcīnoties līdz godalgotām vietām, labāko posmu aizvadot Ventspilī, kur Ghetto Games festivāla ietvaros izdevās izcīnīt pirmo vietu.

29.augustā  sezonas galvenajā posmā – superfinālā, komandu pārstāvēs komandas kapteinis Nauris Litke, viens no komandas līderiem Kristaps Horeliks, kā arī Dāvis Spriņģis un Eduards Horeliks.

    Leave Your Comment Here