Mūsējie Latvijas U-14 izlasē!

30. augustā noslēdzās Baltijas kauss U14 vecuma grupā puišiem. Tajā Tukumu pārstāvēja Emīls Salzemnieks un treneris Mārtiņš Tīss, kurš pildīja trenera asistenta funkcijas.

Latvija turnīrā piedalījās ar divām izlasēm, sacenšoties ar kaimiņu Lietuvas un Igaunijas izlasēm, Latvijas “sarkanā” izlase izcīnija otro vietu, bet “baltā” izlase palika ceturtajā vietā. Abas izlases atzina ļoti fiziski spēcīgo Lietuviešu pārākumu.

Trenera Mārtiņa Tīsa komentārs: “Aizvadītas ļoti interesantas trīs nedēļas, dienu dienā strādājot ar man tuva sporta veida fanātiķiem un profesionāļiem. Bija iespēja pašam mācīties gan novērtēt, ko māk un pie kā vēl jāstrādā šī vecuma labākajiem puišiem. Lai arī Tukumu šoreiz pārstāvēja tikai viens audzēknis, šajā vecuma izlasē redzu potenciālu iekļūt vismaz vēl četriem saviem audzēkņiem. Tas man rada pārliecību, ka strādājam pareizajā virzienā. Īpaši priecīgs esmu par Emīlu Salzemnieku, kurš trenējas basketbolā mazāk kā trīs gadus un bija spējīgs iekļūt šajā sastāvā. Jāsaprot, ka vairums šī vecuma jaunieši ar basketbolu nodarbojas vismaz divas vai pat trīs reizes ilgāku laiku. Atskatoties uz visām sešām spēlēm, varu apgalvot, ka Emīls būtu bijis ļoti nopietns kandidāts uz tikšanu izlases sastāvā, ja tiktu veidota arī tikai viena izlase. Paldies visiem, kas mani atbalstīja šajā piedzīvojumā.”

    Leave Your Comment Here