Jauna sezona, jauni izaicinājumi

Basketbola vasara ir galā, aizvadījām četrus lieliskus 3X3 ielu basketbola posmus, treniņos cītīgi gatavojāmies jaunajai sezonai, kurā deldēsim zāles grīdas gan jaunatnes līgās, gan arī Latvijas otrajā spēcīgākajā basketbola līgā – Ramirent Nacionālā Līgā (iepriekš LBL2).

Pēc nepabeigtās 2019./2020. gada sezonas, kuru noslēdzām kā piektā komanda Rietumos un bijām sezonas labākajā formā pirms playoff spēlēm, sākām izvērtēt, kā turpināt attīstīt basketbolu Tukumā.

Izvērtējot plusus un mīnusus, kopā ar komandu nolēmām spert soli uz augšu un pieteikt savu dalību Ramirent Nacionālajai Basketbola Līgai, kur, pateicoties iepriekšējos gados ieguldītajam darbam un acīmredzamai basketbola izaugsmei Tukumā, tikām uzņemti līgā, kā vienīgā jaunā komanda.

Kopš augusta pirmās puses aizvadījām fiziskās sagatavotības treniņu un jau vairāk kā trīs nedēļas intensīvi trenējamies zālē, gatavojamies sev nezināmam izaicinājumam.

Augstāku spēles līmeni izbaudīs ne tikai mūsu komandas spēlētāji, bet arī skatītāji, kuriem būs iespēja Tukuma Sporta hallē vērot tādas komandas kā BK Jelgava, BK Ķekava, Ventspils Augstskola, BK Saldus un arī mūsu kaimiņus no Kandavas.

Komandas sastāva komplektācijā pieturamies pie sava galvenā principa – veidot komandu no tukumniekiem priekš tukumniekiem.

Saglabājam komandas kodolu, kurš pēdējā pilnajā sezonā LBL3 izcīnīja bronzas medaļas, kā arī papildinājām sastāvu ar spēlētājiem, kuri dzīvo un strādā mūsu pilsētā. Sastāvam ir pievienojušies: trīs pērnās sezonas BK Jaunpils līderi Mareks Doroškevičs, ar pieredzi LBL2 BA Turība sastāvā, Uģis Ķinķeris un Rihards Adiņš, kurš savas karjeras laikā pārstāvējis LBL komandu BK Valmiera, kā arī sezonu aizvadījis Itālijas trešā spēcīgākā līgā. Kā pēdējais sastāvu papildināja kādreiz LBL spēkus izmēģinājušais Salvis Skušķis. Visi šie spēlētāji sniegs gan sastāva dziļumu, gan arī augsta līmeņa basketbola pieredzi.

Papildus lēcienam uz Ramirent Nacionālo Basketbola līgu, šogad ņemsim dalību arī atjaunotajā Latvijas Kausa izcīņā, kur pirmajā kārtā tiksimies ar BJBS Rīga komandu. Pārvarot pirmo kārtu, tālāk tiksimies ar BK Ķekavu, kur divu spēļu summā cīnīsimies par iespēju uz Tukumu atvest leģendāro Latvijas klubu BK Ventspils.

Spert šo nākamo soli mēs nevarētu bez mūsu atbalstītājiem. Kā galvenie joprojām mūs atbalsta Tukuma novada pašvaldība un Tukuma sporta skola. Lielu atbalstu nākamajā sezonā jutīsim arī no privātajiem atbalstītājiem SIA Partner Broker, AS Rīgas Dzirnavnieks, SIA Rotas, SIA Adaptive, ProBasketball, SIA ReBalt.

Pirmā spēle Latvijas kausā notiks 23.septembrī, kad Daugavas Sporta namā cīnīsimies pret BJBS Rīga, atbildes spēle Tukumā 28.septembrī plkst. 19.30 Tukuma Sporta hallē. Nacionālajā Basketbola līgā debitēsim 2.oktobrī ar spēli pret BK Jelgava.

    Leave Your Comment Here